Bruidsfotograaf Utrecht – Derk-Jan en Charles

Utrecht is voor een bruidsfotograaf een eldorado om te mogen werken. De werfkelders, de oude panden met in tegenstelling de hypermoderne gebouwen. Charles en Derk-Jan wonen in Utrecht en voor hen was de keuze absoluut niet moeilijk. De huwelijksvoltrekking vond plaats in Huize Molenaar en voor de receptie en het diner verplaatste het gezelschap zich naar Paushuize. Deze trouwreportage schoot ik samen met mijn collega Colijn van Noort, met wie ik een studio deel in Werkhoven. Colijn begon zijn dag bij het bruidspaar thuis en mijn dag startte bij Huize Molenaar, waar de gasten zich verzamelden. Zoals bijna tijdens iedere trouwreportage, was ik ook hier druk bezig om de gasten uit te leggen hoe de corsages opgespeld moesten worden. Mocht je het ook vergeten zijn, de corsage hoort aan de linkerkant, bij de man hangt het steeltje van de corsage naar beneden en bij de dames naar boven.

Burgemeester Utrecht als BABS

De burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, was de BABS die Charles en Derk-Jan in de echt verbond. Zij zijn goede vrienden van elkaar en mede daardoor was de sfeer in Huize Molenaar meer dan gemoedelijk. Vlak voor het gezelschap naar binnen zou gaan, had Jan van Zanen er absoluut geen moeite mee om de stropdas van Derk-Jan te controleren. Eenmaal binnen werden de familieleden ook allerhartelijkst begroet en pas daarna begon het officiële gedeelte dat, zoals vaak het geval is, gepaard ging met een lach en een traan. Na het toosten liep het gezelschap door de regen die inmiddels was beginnen te vallen naar Paushuize.

Charles en Derk-Jan wilden geen reportage, maar Colijn kon hen toch overhalen een paar foto’s bij de werfkelder te maken. Dit kostte Colijn bijna een nat pak, maar het ging allemaal net goed! De receptie en het aansluitende diner waren gezellig en ook bijzonder. Veel klassieke muziek, taalkunstenaars en een combinatie daarvan, zorgden voor een nooit te vergeten middag en avond.

Lieve en charmante heren Charles en Derk-Jan, ik wens jullie nog heel veel jaren samen toe.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *