Bruidsfotograaf Willemstad: Danielle en Joost

Danielle en Joost trouwden in restaurant Bellevue in Willemstad. Ik was als tweede shooter mee met bruidsfotograaf Isabelle Hattink van Fotobelle. Het fijne van tweede shooter is dat je net iets meer je gang kan gaan en bezig kan zijn met wat je zelf leuk vindt om te doen. Dit uiteraard zonder dat de andere fotograaf er last van heeft. Helemaal mijn eigen gang gaan was niet mogelijk, omdat er altijd rekening gehouden moet worden met de stijl en de manier van fotograferen van de ander.

Isabelle begon de ochtend bij Joost en ik ging vast naar Danielle. Daar was het een gezellige ‘vrouwenboel’ tijdens de voorbereidingen. Hoewel het buiten koud was, deed de zon haar best en ik kon prachtig gebruik maken van het licht dat door het huiskamerraam naar binnen scheen.  De voorbereidingen verliepen zonder enig probleem en daarna was het wachten op Joost.

Karen Voshol - Bruidsfotograaf Willemstadvoorbereidingen bruid

Joost kwam aanrijden in zijn prachtige Austin Martin en Danielle stond hem beneden al op te wachten. Hun zoontje Wout was er ook en Danielle was zichtbaar ontroerd dat haar hele gezinnetje compleet was. Joost keek zijn ogen uit, toen hij zijn Danielle op hem af zag lopen. Beiden vormden dan ook een prachtig plaatje en dat vond iedereen die aanwezig was. Nadat ze, met moeite en maar voor kort, afscheid hadden genomen van Wout, stapten ze in hun auto om op weg te gaan naar Willemstad.

Karen Voshol - Bruidsfotograaf Willemstad

Tijdens een korte en o zo koude wandeling door het pittoreske Willemstad werd de trouwreportage gemaakt. In het begin was Wout er ook bij, maar hij werd moe en had er zo nu en dan niet zo veel zin meer in. Hoe koud het ook was, Danielle en Joost bleven de moed erin houden en ze gaven niet op en bleven doen waar Isabelle om vroeg. Ik huppelde er wat omheen en kon heerlijk mijn eigen foto’s maken. Voor mij was het extra genieten omdat ik Willemstad, althans de haven, ken van de keren dat we daar aanlegden als we aan het zeilen waren.

Al wandelend door Willemstad werden de foto's gemaakt

Al wandelend door Willemstad werden de foto’s gemaakt

De ceremonie was in een heel klein, maar daardoor ook heel intiem zaaltje. De BABS was  Floor Kik-Heerebout. Zij hield een hele mooie en persoonlijke toespraak, waarom werd gelachen en er zo nu en dan een traan vloeide. Iedere keer weer vind ik het leuk om te horen hoe een bruidspaar elkaar heeft leren kennen. Oma hield ook nog een toespraak en ook die was mooi en emotioneel. Wout heeft de hele plechtigheid heerlijk liggen slapen in de armen van zijn oma, zo moe was hij. Isabelle heeft hier het grootste gedeelte gefotografeerd, er was geen ruimte om samen rond te lopen. Ik heb vanaf mijn plekje in de vensterbank toch nog wat mooie foto’s kunnen maken.

De plechtigheid

Na de plechtigheid was het tijd voor de champagne en even gezellig bij elkaar zijn. Wout, die inmiddels wakker was geworden, heeft als bijzondere getuige ook zijn handtekening mogen zetten. In alle drukte had hij een veilig plekje achter zijn vaders benen gevonden.

Voordat Isabelle en ik naar huis gingen en de aanwezigen aan tafel konden, werden er wat groepsfoto’s gemaakt. Ik heb me daar heerlijk kunnen vermaken met de voorbereidingen van het positioneren van de groep en tussendoor wat foto’s maken. Voor Isabelle en mij was de dag hiermee ten einde. Ik wens Danielle en Joost nog een heel lang en gelukkig leven toe met hun gezin.

Borreltijd

groepsfoto

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *