Een herinnering is onbetaalbaar

 

Waarom is een trouwreportage zo duur?

Een vraag die ik een aantal keren per week moet beantwoorden met steeds hetzelfde antwoord. Telkens weer leg ik uit dat een trouwreportage wel geld kost, maar zeker niet duur is! Wel heel, heel erg kostbaar!
Duur is iets wat je aanschaft en vervolgens nooit gebruikt en uiteindelijk weggooit. Dat kan iets van honderden euro’s zijn, maar kan ook één euro hebben gekost. In het laatste geval zal het minder pijnlijk zijn om het in de prullenbak te zien verdwijnen, maar het was wel duur in elk geval zonde van het geld.

Een trouwreportage is een vastgelegde herinnering aan één van de meest belangrijke dagen in jullie leven. Steeds weer zal je terugkijken, eerst met z’n tweeën, dan samen met familie en vrienden. Herinneringen aan die bijzondere dag worden opgehaald en je zult merken dat er jullie veel is ontgaan tijdens de huwelijksdag. Gelukkig is er ‘Het Album’. Dan komt er een periode dat je wat minder frequent gaat kijken, totdat er kinderen komen. Zij vinden niets leuker dan het trouwalbum van papa en mama te bekijken. Als ze wat ouder worden liggen ze te rollen op de bank van het lachen om die ‘stomme kleren’ die iedereen draagt. Nog weer later zijn het je kleinkinderen die wel eens willen zien hoe opa en oma eruit zagen toen ze gingen trouwen! Dan komt het moment dat jullie zelf weer vaker gaan kijken. Soms met een glimlach, soms met weemoed of zelfs wat verdriet zie je al die mensen weer, die er waren en er misschien nu niet meer zijn.

Een persoonlijk stukje uit mijn leven is hier wel op z’n plaats. Mijn eerste huwelijk eindigde in een scheiding. Ons trouwalbum heb ik meegenomen en nog steeds kijk ik er in. Mijn trouwalbum is een verhaal. Tijdens het bladeren weet ik weer hoe het begon en hoe verliefd we waren. De foto’s in dat album laten een stukje geschiedenis zien, een stukje van het fundament waar ik de rest van mijn leven op heb gebouwd. Een huwelijk waar twee geweldige kinderen uit zijn geboren.

Mijn tweede huwelijk eindigde binnen een jaar met het overlijden van mijn man. Wat ben ik blij dat de foto’s er nog zijn. Het maakt me warm als ik zie hoe wij allebei straalden. Ik ben zo blij dat ik na heel wat tegenstribbelen uiteindelijk toch in ben gegaan op zijn wens om te trouwen. Een jaar lang heb ik van zijn aanwezigheid kunnen genieten, gelukkig zijn de foto’s er nog!

Ook ik vond het allemaal wat prijzig, zowel de eerste als de tweede keer…!! Wat ben ik nu blij met deze twee albums, wat ben ik blij dat ik beide keren heb gekozen voor een professionele fotograaf met veel ervaring.

Een herinnering is niet duur, de glimlach van jezelf, de schaterlach van je kind en ‘wat was je mooi oma!’ van je kleinkind zijn onbetaalbaar en absoluut kostbaar!

4 comments on “Een herinnering is onbetaalbaar”

 1. Erik Wüst Beantwoorden

  Ik kwam Karen tegen op een seminar over o.a. Facebook. Zij maakte daar wat foto’s,…. van het een kwam het ander en een poosje later bezocht ik haar goed geoutilleerde studio in Houten. Ik ben niet makkelijk goed te fotograferen en zie er dan ook tegenop, maar de manier waarop Karen de foto’s maakte was heel natuurlijk, als onderdeel van een praatje, waarbij zij er wel voor zorgde dat je er goed op kwam. Ik ben zeer tevreden met het resultaat en beveel Karen van harte aan voor zo een foto sessie. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden… en dan een goed plaatje(s) voor €75,-!

  • Karen Voshol Beantwoorden

   Dank je wel Erik voor je mooie aanbeveling 🙂 De fotoreportage die Erik heeft laten maken in de studio, had als doel een zakelijke profielfoto.

 2. Mirjam Beantwoorden

  Karen heeft mijn Bruiloft gefotografeerd.
  Het resultaat heeft onze wensen overtroffen!
  Karen heeft van mijn sprookjes bruiloft uit duizend en 1 nacht, echt een prachtig totaalplaatje gemaakt.

  Prachtige bewerkte dromerige sprookjes achtige foto’s.
  Naast haar proffesionaliteit heeft ze ook het talent om je gelijk op je gemak te laten voelen en zo werd de bruids shoot automatisch ook heel natuurlijk.

  Iedere keer als vrienden/familie de trouwalbums bekijken krijg ik complimenten over het resultaat.
  Zelf krijg ik ook geen genoeg van mijn albums em droom ik iedere keer weer weg bij het zien ervan.

  Karen dank je wel voor deze prachtige eeuwige herinnering.
  En voor je ontzettend lieve/warme persoonlijkheid.

  Groeten,

  Mirjam

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *