Internationale bruiloft op kasteel Oud Poelgeest

Bruidsfotografie Kasteel Oud Poelgeest: Laura & Martijn

De trouwdag van Laura en Martijn zou een internationale bruiloft worden met gasten afkomstig uit alle delen van de wereld. Laura is zelf afkomstig uit Finland en heeft daar ook gestudeerd. Martijn heeft gestudeerd in Nederland en beiden zijn voor hun studie veel in het buitenland geweest en hebben daar veel vrienden gemaakt. Buiten de Finse familie van Laura, kwamen de gasten uit Israël, Libanon, Zuid-Afrika, Hongkong, Engeland, Duitsland en nog veel meer landen en werelddelen. Een bruiloft met twintig verschillende nationaliteiten. Vrienden die kosten noch moeite hebben gespaard om aanwezig te kunnen zijn op die ene, bijzondere dag.

Het beloofde een hele lange dag te worden en ik was dan ook blij met mijn tweede fotograaf Maureen. Zonder haar had ik die hele dag niet kunnen fotograferen, zoals het nu is gebeurd. ’s Morgens om acht uur pikte ik Maureen op en rond half negen kwamen we aan in Den Haag bij het huis van Laura en Martijn. Samen met een vriendin wachtte Laura ons op, Martijn had de nacht elders doorgebracht en zou later arriveren. Laura was net terug van de kapper en dat was ook het enige dat ze niet zelf heeft gedaan. De make-up en het aankleden gebeurde samen met haar beste vriendin. Beide dames hadden geen ervaring met het kleden van een bruid, dus je begrijpt dat het zo nu en dan knap hilarisch was. De hulp van Maureen en mij was dan ook erg welkom. De aankomst van Martijn was op een moment dat Laura nog helemaal verward half in haar trouwjurk stond en Maureen rende dan ook snel naar beneden om Martijn op te wachten en alvast wat foto’s te maken. Na het ‘sein veilig’ gegeven te hebben kon Martijn eindelijk naar boven en hij kon het niet laten om stiekem door het ruitje van de deur te gluren om te kijken of hij Laura zag.

Vanaf het moment dat de twee elkaar zagen, tot laat in de avond heb ik Laura en Martijn alleen maar zien glunderen. De hele dag was zo geweldig, zo mooi en zo vol emoties dat ik zo nu en dan blij was met die camera voor mijn neus. Bij aankomst op kasteel Oud Poelgeest zong de Finse vriendin van Laura het Finse liefdeslied en tegelijkertijd het lievelingslied van Laura ‘Rakkauslaulu’

Ook al verstond ik er geen woord van, de emoties op de gezichten van Laura en Martijn spraken boekdelen. Een internationale bruiloft, met zo nu en dan Babylonische spraakverwarringen. Een bruiloft waar, naar Finse gewoonte, de bruid werd ontvoerd en een bruiloftsfeest dat tot diep in de nacht is doorgegaan. Maureen en ik hebben het allemaal niet meer meegemaakt, om 23.00 uur reden we weg, om in de auto nog lang na te praten over deze prachtige dag.

Kaksi niin hehkuvaa
Ja kaunista saa
Kirkkaana loistaa
Kunpa auringon päivät päällämme ei
Päättyisi koskaan

Laura en Martijn bedankt dat ik jullie fotograaf mocht zijn, van zowel de loveshoot als de trouwreportage. Ik zal jullie nooit vergeten dat weet ik zeker!

 

 

3 comments on “Internationale bruiloft op kasteel Oud Poelgeest”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *