Vragen en antwoorden

trouwreportage op Binnenhof Den Haag

Vragen zijn er om te beantwoorden! 

Vragen zijn er altijd, ik heb de meest gestelde hier geselecteerd en er heel kort een antwoord op gegeven. Hebben jullie meer, of andere vragen, neem dan gerust contact met mij op!

Hoe lang van te voren moeten wij een afspraak met jou maken?

Zodra jullie een trouwdatum hebben, kan er een afspraak worden gemaakt. Trouwen jullie in het hoogseizoen, tussen mei en oktober, is het verstandig om zo snel mogelijk af te spreken. 

Hoe lang houd je onze trouwdatum in optie na het eerste gesprek?

Maximaal twee weken. Als er binnen die twee weken een ander bruidspaar voor diezelfde datum wil boeken, neem ik eerst contact met jullie op. De datum leg ik officieel vast, na de definitieve boeking en de aanbetaling.

Moeten we een album afnemen?

Nee, dat hoeft absoluut niet. Ik kan me ook voorstellen dat een album misschien net iets te kostbaar wordt. Daarom kan je tot een jaar na jullie bruiloft nog beslissen of je alsnog een album wilt laten maken.

Hoeveel tijd neemt de reportage van ons tweeën plaats op de huwelijksdag?

Anderhalf uur zou super zijn. We kunnen dan ontspannend gaan fotograferen. Als de planning dit niet toelaat, kijken we wat wel mogelijk is. 

Wat doen we als het regent?

Gewoon doorgaan met ademhalen, en foto’s maken. Foto’s met een paraplu kunnen heel leuk zijn. Het mooiste is natuurlijk als er een een ‘regenplan-binnenlocatie’ voorhanden is, waar we alsnog kunnen fotograferen.

Vragen over fotografie in de regen

 

Kunnen we uit alle gemaakte foto’s een keus maken?

De keuze van de te leveren foto’s maak ik zelf. Technisch minder goede foto’s, verdwijnen zonder meer in de ‘digitale prullenbak’

Mogen we de onbewerkte foto’s ook hebben?

Nee, ik lever geen onbewerkte foto’s af en ook geen RAW-bestanden.

Onze bruiloft is verspreid over twee dagen, doe je dat ook?

Jazeker, dit komt steeds vaker voor. Mocht de reistijd een uur of meer bedragen, dan reken ik wel extra verblijfskosten en dat zijn de exacte kosten van het hotel of B&B.

Fotografeer je ook andere culturen en ben je daar bekend mee?

Ja, die fotografeer ik ook. Sterker nog, ik vind het heel leuk om andere culturen te leren kennen. Ik ben bekend met Amerikaanse, Marokkaanse, Joodse en Indische bruiloften

Vragen over andere culturen: Marokkaanse bruiloft - traditionele pose van de handen

Wij willen trouwen in het buitenland, moeten we dan naar een andere fotograaf zoeken?

Nee, dat hoeft niet per se. Ik reis graag en hou van uitdagingen!

Is het ook mogelijk dat je met twee fotografen komt?

Ja, dat is zeker mogelijk. De investering voor jullie wordt dan wel meer, want ook de andere fotograaf moet worden betaald voor zijn of haar tijd.

Is er een bepaalde regio waar je fotografeert?

Nee hoor, ik fotografeer overal. Vanuit mijn woonplaats in het midden van het land, is alles makkelijk te bereiken. Zo leer ik Nederland ook beter kennen.

Mogen we aanbiedingen in mindering brengen op de prijs?

Nee, dat is niet mogelijk. Als jullie geen gebruik willen maken van een aanbieding, dan vervalt deze. Ik compenseer dat wel met bijvoorbeeld wat meer foto’s op de DVD/USB-stick of met een paar extra pagina’s in het eventuele trouwalbum.

Onze vragen staan hier niet bij!

Dat kan natuurlijk, maar bel of mail mij even, wie weet kan ik jullie snel een antwoord geven!