Werkwijze

Mijn werkwijze in het kort!

De eerste afspraak

Jullie kunnen van alles vragen en ik hoop ook dat jullie veel vertellen, zodat ik mij een beeld kan vormen van hoe jullie je bruiloft zien en wat voor soort foto’s de voorkeur heeft. De hele dag draait om jullie als bruidspaar. Trouwen doe je niet zomaar eventjes tussendoor. Er moet van alles worden geregeld en georganiseerd. De trouwreportage is een belangrijk onderdeel van die hele dag. Daarom wil ik graag zoveel mogelijk van jullie weten. Hoe de dag eruit gaat zien, wat de belangrijkste momenten zijn en wanneer. Willen jullie een reportage met z’n tweeën en waar. Zijn er locaties die voor jullie belangrijk zijn en is er ook een binnenlocatie bekend? Kortom, ik wil jullie zoveel en zo goed als mogelijk is, leren kennen.

Mijn stijl is  te omschrijven is als documentair en romantisch, overgoten met een sausje van emotie, liefde en veel plezier.

Wij trouwen geschreven op canvas

Als jullie je kunnen vinden in mij als persoon en in mijn foto’s, dan hoop ik dat we het gesprek positief kunnen afsluiten.

De opdrachtbevestiging

De tweede stap is de offerte c.q. opdrachtbevestiging. Alles wat we besproken hebben qua uitvoering staat daarin vermeld, met de daarbij behorende investering. Als jullie hiermee akkoord gaan en dat bevestigen door jullie handtekening, zijn we al bij stap drie!

Het contractformulier en tegelijkertijd opdrachtbevestiging is dan, wat mij betreft het laatste dat getekend moet worden. Hierin wordt de datum bevestigd en er staan wat richtlijnen in betreffende annuleringskosten, auteursrechten en dergelijke. Ook staat hierin vermeld dat, mocht ik zelf door ziekte of andere omstandigheden niet in staat ben om te fotograferen, ik er alles aan zal doen een andere fotograaf te regelen. Dit is nog nooit voorgekomen, maar het is voor jullie een stukje extra zekerheid.

De boeking is officieel als een kwart van het afgesproken bedrag is overgemaakt op mijn rekening.

De tweede afspraak

Een tweede afspraak kan eventueel gemaakt worden op de trouwlocatie. Als ik daar ga kijken is dat hooguit ter oriëntatie van de omgeving. Het licht op jullie trouwdag is altijd anders dan het moment dat ik daar met jullie ben, maar we kunnen wel op zoek gaan naar wat jullie mooi vinden. Een mooie foto kan op iedere locatie worden gemaakt, het gaat in mijn reportages namelijk altijd om jullie. De omgeving is jullie keuze en die zal dan als een warme jas om jullie heen vallen.

Trouwreportage Reeuwwijk - ringen

De trouwdag

Op jullie huwelijksdag ben ik op de afgesproken tijd aanwezig, vaak iets eerder. Als ik tijdens het aankleden van de bruid al mag fotograferen, neem ik ook de tijd om detailfoto’s te maken. Al zou je ze niet in je album willen, het is wel leuk om ze te hebben. Ik wil voor jullie de dag zo compleet mogelijk in beeld brengen. Wat ik ook doe en hoeveel ik ook fotografeer, ik probeer zo onzichtbaar als mogelijk te blijven.

De afsluiting en het resultaat

Als de bruiloft voor mij ten einde is, ga ik de foto’s onmiddellijk op de computer en op een extra schijf laden. Al een paar dagen na de bruiloft krijgen jullie een eerste kleine preview te zien. Het aantal afgesproken en geselecteerde foto’s wordt optimaal bewerkt en het uiteindelijke resultaat is dan na uiterlijk anderhalve maand in jullie bezit, mits de gehele betaling is voldaan.

Reportage bij de Roode Schuur in Nijkerk

Album

Indien er ook is gekozen voor een digitaal opgemaakt trouwalbum, krijgen jullie eerst de lay-out in .pdf formaat opgestuurd. Een kleine wijziging, zoals het verplaatsen van één of meerdere foto’s kan ik doorvoeren, een complete lay-out veranderen is niet mogelijk.

Zodra de lay-out schriftelijk is goedgekeurd en de betaling binnen is, gaan de bestanden naar de leverancier. Afhankelijk van die leverancier is de levertijd van het album 3 tot 6 weken na verzending van de bestanden. Zodra het album binnen is, krijgen jullie van mij een berichtje, zodat we kunnen afspreken wanneer jullie het album komen halen.

Als er nog vragen zijn, nadat jullie dit hebben gelezen, kunnen jullie me altijd bellen. Of stel mij die vragen persoonlijk tijdens de eerste afspraak.

Tot ziens,

Groetjes,

Karen